Contingut principal
L'Esplaiwww.esplai.org

Mirall - La proposta educativa per a la igualtat d'oportunitats


Presentació
Fitxa tècnica
Objectius
educatius
Quadre sinòptic
Cuinar la igualtat d’oportunitats
Eixos de treball
El grup i l’infant
amb discapacitat
Com educar
Cinc errors freqüents
L’Esplai de les oportunitats
 
Opina

Mirall, proposta educativa per a
la igualtat d’oportunitats

Mirall és la tercera proposta educativa de la campanya Ciutadans Compromesos. Enguany ens proposem reflexionar sobre els reptes que tenim des del lleure, per tal que els esplais esdevinguin veritables espais inclusius, on tothom hi tingui oportunitats d’accés, de créixer, de relacionar-se, d’aprendre en igualtat de condicions.

  1. El gènere
  2. La discapacitat
  3. L’exclusió i la pobresa

Tot i el llarg recorregut que ha significat progressar envers la consecució de la igualtat d’oportunitats encara estem lluny d’aquest objectiu. Hi ha prou dades i informes que així ho confirmen: al 2009, el grup més nombrós de dones víctimes de violència sexista tenia menys de 30 anys;  Nois i noies amb discapacitat sensorial d’arreu del món reconeixen, entre d’altres qüestions, que pateixen discriminació basada en el rebuig i la por, i que tenen dificultats per accedir a l’escola o moure’s amb autonomia pels seus barris i ciutats.

Els alts índexs assolits en benestar social podrien indicar-nos que la problemàtica de la pobresa i l’exclusió està present principalment en altres països, i encara que admetem que a casa nostra també, potser no ho percebem com a un problema que ens implica a tots i totes. El 2010 ha estat proclamat l’any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social i motius no en falten: 78 milions de persones de la UE viuen en situació de risc de pobresa, de les quals, 19 milions són infants. A Catalunya, uns 240.000 infants entre 0 i 16 anys viuen en situació de pobresa. 

Hi ha prou raons doncs perquè des de l’esplai no abaixem la guàrdia i treballem plegats perquè cap infant se’n senti exclòs, que cap jove discrimini a un altre, que cap educador o educadora limiti les possibilitats de viure noves experiències als nois i noies, que cap família deixi de participar per raons socioeconòmiques, que l’entorn sigui inclusiu i que entre tots i totes fem realitat el somni d’un món millor per a tothom.

+ PDF PRESENTACIÓ

+ PDF PROPOSTA EDUCATIVA MIRALL

Pujar

Federació Catalana de l'Esplai - Carrer Riu Anoia 42-54, 08820 El Prat de Llobregat - Tèl 934747474 - Fax 934747475 - email: federacio@esplai.orgfederacio@esplai.org