Contingut principal
L'Esplaiwww.esplai.org

Mirall - La proposta educativa per a la igualtat d'oportunitats


Petits
3 a 8 anys
Mitjans
8 a 12 anys
Adolescents
12 a 16 anys
Famílies
Monitors i
monitores
Activitats
col·lectives
 
Opina

Famílies

Objectius Educatius

1. Donar suport a les famílies en l’educació dels seus fills i filles, proporcionant-los espais de reflexió i activitats per a reforçar la seva funció parental.
2. Promoure les relacions d’amistat entre les famílies de l’esplai, compartir espais de convivència i aconseguir que s’estableixin xarxes de suport entre elles.
3. Ajudar les famílies a tenir major consciència que l’educació en la igualtat d’oportunitats és necessària per a eliminar la discriminació i els prejudicis que limiten el desenvolupament integral de les persones.
4. Fomentar actituds de solidaritat vers les famílies amb més vulnerabilitat i saber reconduir les situacions de conflicte o discriminació que es poden derivar de les diferències de classe, de cultura, etc.
5. Animar les famílies a participar activament en el projecte de centre i afavorir la seva implicació en les accions de millora de l’entorn.

Estimular la participació i la corresponsabilitat

L’equip educatiu ha d’aprofitar la proposta educativa per a potenciar la col·laboració amb les famílies, reforçar els lligams de cooperació i impulsar una acció educativa coherent, corresponsable i acollidora. Identifiquem tres àmbits bàsics de treball:

  • La comunicació
  • La participació
  • El seguiment individualitzat

Activitats

+ PDF FAMÍLIES (seguir llegint més)

Pujar

Federació Catalana de l'Esplai - Carrer Riu Anoia 42-54, 08820 El Prat de Llobregat - Tèl 934747474 - Fax 934747475 - email: federacio@esplai.orgfederacio@esplai.org