MANDALA :: Proposta educativa per la interculturalitat i la fraternitat


Presentació
Fitxa tècnica
La interculturalitat
a l'Esplai
Objectius
Continguts
Mčtode educatiu
 
Donans la teva opinió

Mètode educatiu

El centre d’interès

Els infants petits treballaran a partir del centre d’interès de La Tribu de Camelot, una col·lecció de llibres de la Gemma Lienas, que tracten d’una colla de nens i nenes que treballen en equip i lluiten per la igualtat.

Els llibres contenen molts elements d’empatia, igualtat i solidaritat. A través d’El misteri del canari robat, el primer llibre de la col·lecció, els infants es podran identificar fàcilment amb els personatges, habituar-se a escoltar contes i interessar-se per la lectura per plaer.

Els projectes

Els infants mitjans desenvoluparan un projecte de teatre i realitzaran activitats complementàries que els serviran com a entrenament a la preparació de l’obra. Mitjançant el projecte els nois i les noies es faran responsables del màxim de tasques possibles, es relacionaran els uns amb els altres, incrementarà el sentiment de grup, l’autoestima, el respecte per l’altre i l’entorn.

L’APS

L’aprenentatge servei es diferencia dels projectes en que la seva utilitat és social, per tant, els serveis que fem estan dirigits a la societat i no pas al propi grup. És una metodologia que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Al llarg de la proposta educativa trobarem diferents activitats a les quals els podem donar la dimensió de servei a la comunitat, com per exemple, la vetllada intercultural, la Tribu de Camelot a escena i mirades joves.

+ Veure (pdf)

 

Federació Catalana de l'Esplai. Carrer Riu Anoia 42-54, 08080 El Prat de LLobregat. Tčlefon 934747474. Fax 934747475. E-mail: federacio@esplai.org