Contingut principal
L'Esplaifundesplai.org

Àgora - La proposta educativa per a la igualtat d'oportunitats


 
Presentació
Fitxa tècnica
Objectius educatius
Quadre sinòptic
Què és participar?
Què aporta participar?
Com s’aprèn a participar?
Pràctiques i mecanismes de participació
Piràmide de la participació
Receptes que funcionen
 
Opina

Àgora, proposta educativa per a la participació

Amb aquesta proposta tanquem la campanya “Ciutadania Compromesa”, que ha incidit en: la convivència i el civisme, la interculturalitat, la igualtat d’oportunitats i, amb aquesta última, la participació.

No és la primera vegada que elaborem un material educatiu que tracta el tema de la participació. Tanmateix, veiem la necessitat de reprendre’l novament per tal d’abordar diverses qüestions de caire educatiu i social que ens preocupen. Per exemple: la dificultat per comprometre’s amb la comunitat per part dels infants i joves, o bé la necessitat de fomentar espais d’interrelació i participació de totes les persones i col·lectius participants de l’Esplai.

A més, creiem que és interessant tornar a emprendre el tema perquè un dels reptes més importants que té la nostra societat democràtica és la recuperació del protagonisme de l’individu, de la societat civil, de les entitats i dels col·lectius, el protagonisme de cada persona en la seva pròpia vida. I això només es pot aconseguir mitjançant un procés d’aprenentatge permanent de la participació, dia a dia.

De manera que quan els nostres infants i joves es comprometen en projectes que van més enllà de la seva satisfacció individual, aprenen a ser ciutadans i ciutadanes, a viure la democràcia d’una manera viva i intensa. I també aprenen a madurar com a persones, a assumir responsabilitats, a afrontar dificultats i a resoldre-les a partir del diàleg.

Totes aquestes qüestions ens engresquen a treballar el valor de la participació, perquè, en la mesura del possible, els esplais i tots els espais de lleure en què intervenim esdevinguin més participatius i democràtics. Amb aquest objectiu, us presentem la proposta d’educativa d’enguany.

+ PDF QUÈ ENS MOTIVA TREBALLAR LA PARTICIPACIÓ?

+ PDF QUADERN

Pujar

Federació Catalana de l'Esplai - Carrer Riu Anoia 42-54, 08820 El Prat de Llobregat - Tèl 934747474 - Fax 934747475 - email: federacio@esplai.orgfederacio@esplai.org